Projecció del Documental: «Toxic Amazon: The Murder of Zé Claudio e Maria»

Projecció del Documental: «Toxic Amazon: The Murder of Zé Claudio e Maria»

Cartaz Toxic CAT

 

El Centre Cívic Convent de Sant Agustí acull la projecció del documental «Toxic Amazon: The Murder of Zé Claudio e Maria». L’acte serà presentat per Joan Martínez Alier, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i posteriorment hi haurà un debat amb el co-director del documental Felipe Milanez, investigador de la Universitat de Coimbra.

El documental mostra com lluitar per la selva amazònica encara pot costar la vida d’algunes persones. El mateix dia que el Parlament de Brazil va votar a favor de disminuir les restriccions en la tala d’arbres als boscos del país, els activistes ambientals Zé Cláudio Ribeiro i Maria do Espirito Santo van ser assassinats a fora de casa seva, a l’Estat Amazònic de Para.

L’activitat s’emmarca en el projecte europeu ENTITLE (European Network of Political Ecology), coordinat per l’ICTA- UAB (http://icta.uab.cat/). La iniciativa pretén crear una xarxa de coneixement internacional i fomentar una col·laboració estable en estudis de doctorat que tingui en compte el caràcter multidisciplinari que requereix la formació en l’àmbit de l’Ecologia Política. Per saber-ne més el web del projecte: http://www.politicalecology.eu/


• L’adreça de l’activitat: CCentre Cívic Convent de Sant Agustí, Sala Noble, Carrer Comerç, 36, CP. 08003 Barcelona

• Les dates i els horaris: Dimecres 5 de Juny, 19:30 h.

• Tipus d’Entrada: Lliure

• El preu: Gratuït

• La pàgina web de l’ICTA amb més informació: http://icta.uab.cat/divulgacion/actividades.jsp?id=1413&id_idioma=0

• L’entitat Organitzadora: l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la  Universitat Autònoma de Barcelona

• Llista de ponents:

– Felipe Milanez, co-director del documental, becari del projecte europeu ENTITLE i investigador de la Universitat de Coimbra

– Joan Martínez Alier, farà la xerrada introductòria de l’acte, és catedràtic del Dpt d’Economia i Historia Econòmica i sots-director de l’ICTA, UAB.

(el documental és en anglès)